FitActive Hypoallergenic Fish 15kg
Cena
189,00 zł
Kompletna, hipoalergiczna karma FitActive Hypoallergenic Fish przeznaczona dla psów dorosłych ras średnich i dużych...
Select Veterinary Diets Hypoallergenic jest formułą o niskiej zawartości alergenów, złożoną z kilku składników rzadko występujących w pokarmie dla zwierząt domowych.
Bezpieczne zakupy
Szybka dostawa
Zwrot do 30 dni
Firma: PICART
Nazwa produktu: PICART Select Veterinary Diets Hypoallergenic
Typ: Sucha karma dla psa
Waga: 2kg, 10kg
Zalecenia: psy dorosłe z alergią pokarmową
Select Veterinary Diets Hypoallergenic jest formułą o niskiej zawartości alergenów, złożoną z kilku składników rzadko występujących w pokarmie dla zwierząt domowych.
• dieta z dodatkiem naturalnego przeciwutleniacza w postaci zielonej herbaty (OPC) podanej wraz z witaminą C dla wzmocnienia i stymulacji pracy układu odpornościowego.
• dieta z prebiotykami FOS i MOS zaaplikowanymi w celu optymalizacji pracy układu trawiennego.
• dieta wzbogacona w DHA z kryla, z myślą o zmniejszeniu ryzyka wystąpienia stanu zapalnego komórek i zmniejszeniu ryzyka wystąpienia reakcji alergicznych.
• dieta zaopatrzona w nukleotydy aby wzmóc odporność humoralną i komórkową organizmu zwierzęcia
Jedno pojedyncze źródło białka zwierzęcego
Zmniejszenie różnorodności białek zawartych w diecie minimalizuje prawdopodobieństwo wystąpienia reakcji uczuleniowychi. Dieta Select VD Hypoallergenic zawiera tylko jedno pojedyncze źródło białka zwierzęcego, którym jest kaczka - rzadko stosowana w masowej produkcji karmy dla zwierząt domowych. To niecodzienne rozwiązanie oparte o osobliwy, a także nadzwyczaj lekkostrawny i wysoce przyswajalny składnik, pozwala na istotne zmniejszenie ryzyka wystąpienia uczulenia.
85% KACZKI I RYŻ
Kompozycja stworzona na bazie małej ilości składników, z których kaczka i ryż stanowią 85% formuły. Wszystkie składniki specjalnie wyselekcjonowane ze względu na ich niskie właściwości alergizujące.
Kryl JAKO ŹRÓDŁO DHA
DHA (lub dokozaheksaenowy) jest wielonienasyconym kwasem tłuszczowym omega-3 o aktywności przeciwzapalnej i stymulującej układ odpornościowy(1). Dieta wzbogacona w DHA znacząco zmniejsza ilość i rozmiar pól atopowego świądu alergicznego(2) zmniejsza ilość występowania biegunek oraz zapobiega przewlekłej enteropatii(3). Kryl jest szczególnie bogaty w DHA, fosfolipidy i antyoksydanty, które skuteczniej niż inne źródła obniżają poziom trójglicerydów we krwi(4).
ZIELONA HERBATA
Zielona herbata charakteryzuje się właściwościami kojącymi układ trawiennych, właściwościami przeciwutleniającymi i przeciwzapalnymi(5).
DROŻDŻE BOGATE W NUKLEOTYDY
Nukleotydy mają pozytywny wpływ na wzmocnienie i stymulację układu immunologicznego, zwłaszcza w sytuacji stresu fizjologicznego(6). Zwierzęta, których dieta wzbogacona jest dodatkiem nukleotydów wykazują większą odporność humoralną i komórkową, co zwiększa ich szansę na przeżycie po zakażeniu niektórymi patogenami(7).
Prebiotyki MOS i FOS
Prebiotyki MOS i FOS mają korzystny wpływ na zdrowie jelit, pomagając rozwijać i utrzymywać system immunologiczny zwierzęcia(8).
Składniki:
Ryż (48%), suszona kaczka (28%), kaczy tłuszcz, pulpa buraczana, chleb świętojański, hydrolizat kaczki, kryl, drożdże, sole mineralne, prebiotyki MOS, prebiotyki FOS, ekstrakt z zielonej herbaty (200 mg/kg)
Analiza ogólna:
Białko: 24 %
Tłuszcze: 15%
Materia nieorganiczna: 6,9%
Surowe włókno: 2%
Kwasy tłuszczowe Omega-3 0,32%
Suplementy (ilość / 1 kg)
Dodatki odżywcze:
Witamina A 22.500 UI -
Witamina D3: 1.800 UI -
Witamina E: 110 UI -
Witamina C: 35 mg
Miedź (E4): 5 mg,
Cynk (E6): 50 mg,
Jod (E2): 1,5 mg,
Selen (3b 8.11): 0,05mg.
przeciwutleniacz
przypisy
- - -
1. Kearns et al. Effect of age, breed and dietary omega-6 (n-6): omega-3 (n-3) fatty acid ratio on immune function, eicosanoid production, and lipid peroxidation in young and aged dogs. Veterinary immunology and immunopathology, 1999.
2. Bauer, John E. Therapeutic use of fish oils in companion animals. Timely topics in nutrition, 2011.
3. Ferguson.Fish-meal diet enriched with omega-3 FUFA and treatment of canine chronic enteropathies.Eur. J. Lipid Sci. Technol., 2012.
4. Burri et al. Marine Omega-3 Phospholipids: metabolism and biological activities. International Journal of molecular sciences, 2012.
5. Johnson & Williamson.Phytochemical functional foods.Cambridge, IK: Woodhead Publishing, 2003.
6. Kim, H. Glutamine as immunonutrient. Yonsei Med J., 2011.
7. Carver, JD.Dietary nucleotides: effects on the immune and gastrointestinal systems. ActaPaediatr Suppl., 1999.
8. Grieshop et al.Gastrointestinal and immunological responses of senior dogs to chicory and mannan-oligosaccharides.Archives of animal nutrition, 2004.